Lunsj- og matpakketips

Et sunt kosthold er grunnleggende for barnets helse og velvære. Et godt måltid midt på dagen hjelper barna å holde konsentrasjon og humør oppe gjennom hele dagen. Helsenorge.no

Ferskt, grovt brød med pålegg som

  • makrell i tomat, laks eller annet fiskepålegg
  • halvfet eller mager ost
  • leverpostei med grønn pynt, f.eks agurk (se etter Nøkkelhullet)
  • postei av bønner og linser eller annet vegetarpålegg
  • kylling- og kalkunpålegg, skinke eller annet magert kjøttpålegg (se etter Nøkkelhullet)
  • oppskårede grønnsaker, frukt og bær

Grov pizza med:

  • grønnsaker (f.eks. tomat, løk, auberginepaprika)
  • karbonadedeig/kyllingkjøttdeig og tomatsaus (se etter Nøkkelhullet)
  • tomatpuré/ketchup/ tomatsaus og mozarella eller annen lett/ halvfet ost

Salat med:

  • fullkornspasta
  • salatgrønnsaker (salat, tomat, agurk, paprika, mais, vårløk/purre)
  • avokado, tomat og soltørket tomat
  • kylling, skinke eller egg
  • bønner, kikerter, linser og nøtter

Fullkornswrap med:

  • laks, salatgrønnsaker og cottage cheese
  • taco-fyll laget av bønner og/eller karbonadedeig/kyllingkjøttdeig + salatgrønnsaker
  • middagsrester

Grove piroger eller empanadas med:

  • kylling
  • fisk
  • bønner og linser
  • karbonadedeig/kyllingkjøttdeig (se etter Nøkkelhullet)

Grove bagetter og rundstykker med:

  • grønnsaker og salat, f.eks aubergineskiver, paprika, vårløk, tomater el.l. og bruk gjerne avokado eller hummus som smørepålegg
  • skinke og ost eller røkelaks (se etter Nøkkelhullet)
  • røkelaks og kremost eller cottage cheese (se etter Nøkkelhullet
  • fiskekaker, salat og tomat (se etter Nøkkelhullet)