10 Samarbeid mellom hjem og barnehage
Samarbeid mellom hjem og barnehage
Samarbeidet mellom hjemmet og barnehagen skal alltid ha barnets beste som mål. Foreldrene og barnehagens personale har et felles ansvar for barnets trivsel og utvikling.
Barnehagen skal legge til rette for foreldresamarbeidet og god dialog med foreldrene.
Individuelt
- Levering og hentesituasjoner: Her informerer foreldrene om barnets dagsform, og vi får beskjed hvis det er andre som skal hente med mer. Vi informerer om barnehagedagen og hva vi har gjort denne dagen og spesielle hendelser. Vi bruker Visma til å legge ut bilder, og dele beskjeder.
- Bli-kjent-samtaler: Når nye barn begynner i barnehagen har vi en samtale med foreldrene for å få informasjon om barnet som er viktig for oss å vite, slik at oppstarten blir så god som mulig. Vi snakker om forventninger til foreldrene og hva foreldrene kan forvente av oss.
- Utviklingssamtaler: Det er samtaler 2 ganger i løpet av barnehageåret, en på høsten og en på våren. Vi forteller om barnets utvikling i barnehagen, hva de leker med, og hvem de leker med. Foreldrene har mulighet til å ta opp saker de er opptatt av. Der det er behov har vi samtaler fortløpende.
- Foreldreundersøkelse hver høst
Grupper
- Foreldremøte: Vi har ett til to foreldremøter i løpet av barnehageåret.
Foreldreråd
- Foreldrerådet består av alle foreldrene i barnehagen
- FAU har en representant fra hver avdeling, og en vara
- Skal fremme foreldrenes fellesinteresser og bidra til at samarbeidet mellom barnehagen og foreldregruppen.
Samarbeidsutvalg (SU)
- Skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnede organ. SU skal godkjenne barnehagens årsplan, medvirke til for eksempel driftsendringer eller forslag til budsjett. Vi har et godt samarbeid med SU, og vi har jevne møtedager gjennom hele barnehageåret.