Karljohansvern barnehage
I Karljohansvern barnehage (Brua) spises det gjerne laksefilet sammen med blomkål, brokkoli og gulrøtter og så lages det Røsti i tillegg.
4 porsjoner
-
10 poteter
-
1 ts salt
-
1/2 ts pepper
-
2 ss smør (steking)
-
1/2 ss hakket bladpersille
Forvarm stekeovn til 200 °C.
-
Skrell potet og riv dem grovt med et rivjern.
-
Bruk hendene og klem væske ut av potetene. Tørk godt med kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
-
Stek røsti som en hel kake i en varm stakepanne (ca. 22 diameter) med smør. Snu den ved hjelp av et lokk eller en tallerken.
Legg røstien over på et bakepapirkledd stekebrett og stek videre midt i stekeovn i ca. 10 minutter, til den har fått en gyllen og sprø overflate. Dryss over persille før servering.
(Kilde: Matprat.no)
Sist endret 20.02.2018 10:53