Passer til 4 personer
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 3 cm ingefær
- 1 løk
- 2 tomater
- 2 poteter
- 1/2 blomkål
- 1 ts hel spisskummin
- 1 ts korianderfrø
- 1 ts paprika
- 1 ts garam masala
- 3 ss nøytral olje
- 1 boks kokosmelk
- 1 boks kikerter
- 1 dl vann
- 1 lime
- 4 ss yoghurt naturell
Fremgangsmåte:
Skrell og finhakk hvitløk, ingefær og chili.
Skrell og skjær løk i tynne skiver.
Skrell, vask og kutt potetene i grove terninger.
Del blomkålene i buketter, og legg tomater, blomkål og poteter til side.
Åpne boksen med kikerter, og hell av vannet i et dørslag og skyll kikertene godt.
Varm oljen i ei gryte.
Fres løken til den blir helt myk og gjennomsiktig.
Tilsett hvitløk, ingefær, chili, og krydder. La det frese i ca. et minutt mens du rører godt.
Ha i tomater, kikerter, blomkål, vann og kokosmelk. la det koke til det tykner og potetene er møre. Rør av og til så det ikke svir i bunnen.
Smak til med salt og limesaft. Rør inn yoghurt.
Tips... Om dere ikke har alle krydderne er det mulig å lage retten med kun garam masala
Tips.1,5 dl tørre kikerter tilsvarer en boks kokte kikerter om du vil koke selv!
CURRY: Forskjellige krydderblandinger som brukes i asiatiske gryteretter. I Norge er karry en gul krydderblanding som ofte brukes på fiskeboller i hvit saus.
KOKOSMELK: På innsiden av kokosnøtten sitter kokoskjøttet. Når man presser eller moser kokoskjøttet får man kokosmelk.
YOGHURT NATURELL: Yoghurt som er i sin naturlige tilstand, uten noe tilsatt smak. Noen sentrale ord og begreper
Kilde: GEITMYRA MATKULTURSENTER FOR BARN "Juniorkokk på AKS Mataktiviteter for mer matglede og språklæring i Aktivitetsskolen"