Ressurser for pårørende

Rollen som pårørende kan være både utfordrende og belastende. Det kan være nyttig å søke hjelp og veiledning for egen del. Denne siden viser en oversikt over ulike tilbud som finnes for deg som pårørende innen rus og psykisk helsefeltet.

 
Pårørendesenteret.no er et nettsted for deg som er pårørende i Norge. Her finner du kunnskap, tips og råd, kontaktinformasjon til lokal hjelp samt oversikt over rettigheter. Du kan også lese om andre pårørendes erfaringer.
 
Pivete-senteret  er for pårørende innen psykisk helse i Vestfold og Telemark.
Dette senteret, som driftes i regi av LPP (Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse), har som hovedmålsetting å tilby nærpersoner for psykisk syke ett sted hvor de kan komme for å møte likesinnede.
 
Landsforeningen for Pårørende innen psykisk helse (LPP
Landsomfattende ideell interesse- og brukerorganisasjon for pårørende innen psykisk helse. Pårørende skal bli spurt og oppleve å bli hørt. Arbeider for å vise at pårørende er en ressurs og en del av løsningen for den som er syk, og deres erfaringer skal bli tatt på alvor av helsevesen og kommune. Foreningen har en nasjonal rådgivingstelefon for pårørende på tlf: 224 91 922.  
 
Norges største organisasjon for pårørende av rusavhengige. LMS Tønsberg har møter første Mandag i måneden kl 19.00 på Stensarmen 3A. Kontaktperson er Rita Evy Lindhom Lund, som kan treffes på  tlf: 938 30 880.
 
En bruker- og interesseorganisasjon for barn i alle aldre, som opplever foreldrenes rusbruk. Har som hovedmål å fremme barn av rusmisbrukeres kunnskap og erfaring, posisjon og stemme i samfunnet. Har blant annet egen chattetjeneste hvor du kan chatte anonymt.
 
Er du pårørende til en som har det vanskelig psykisk eller i forhold til rusmidler? ROM er en samtalearena hvor pårørende og fagpersoner treffes for å utveksle erfaring og kunnskap om det å være pårørende. Kontakt Sissel Egenberg for påmelding og spørsmål.

sissel.egenberg@larvik.kommune.no eller tlf 982 31 304

 

Selvorganiserte selvhjelpsgrupper for pårørende:
 
Et felleskap av menn og kvinner som har vokst opp i et  alkoholisert, eller på annen måte dysfunksjonelt hjem.  ACA avdeling Tønsberg har møte hver Tirsdag kl 19.00 i Tjømegaten 1A (Frivillighetssentralen).
 
En verdensomspennende organisasjon for de som er påvirket av en annen persons rusavhengighet. Nar-Anon lokalt har møte i Tønsberg Onsdager kl. 19.00 i Ollebukta 4. Kontaktinfo: naranon.tonsberg@gmail.com.
 
 

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284