Studiet ledes av Universitetet i Oslo. Forskning har vist at inntaket av grønnsaker blant barn i barnehagealder er lavt, samtidig vet vi at et høyt inntak av grønnsaker er forbundet med bedre helse. Grunnlaget for god helse legges tidlig i livet. I dag tilbringer 90 % av norske 1-5 åringer store deler av dagen i barnehagen. Det betyr at mange av ukens måltider spises der, noe som gjør barnehagen til en viktig arena for etableringen av gode matvaner.
Barnehagens arbeid med kosthold er forankret i barnehageloven og i rammeplanen. Ved å delta i studien vil Hortensbarnehagen bidra til økt kunnskap om hvordan barnehager kan styrke sin rolle som en helsefremmende og forebyggende arena. Dessuten kan studien bidra til å redusere sosiale forskjeller i kostholdet fordi barn fra alle sosiale lag går i barnehagen.
Les mer om studiet.
Publisert 09.02.2016 12:31
Sist endret 19.01.2021 16:12