HOPP- boller med rosin og epleCa. 10–15 stykkerDu trenger: 20g gjær 2 dl vann 100g rapsolje, for eksempel kaldpresset rapsolje 1 1/2 dl melk 1 ts mineral salt for eksempel Maldon sea salt 1 eple uten skall, revet 1 gulrot, revet 1 dl rosiner 2 dl havregryn 6 dl sammalt hvete grov 3 dl hvete melFramgangsmåte Gjæren oppløses i vann. Tilsett de øvrige ingredienser. Hvis deigen er veldig klissete, tilsettes mere mel. Deigen heves på et lunt stedt i ca. 1 time. Del deigen i 10-15 stykker, form de til boller, og etterhev i ca. 20 min. Pensle bollene med sammenpisket egg, og stek de i ca. 30 -35 min i 200˚C varm ovn. Kontroller at bollene er ferdig stekt ved å banke på bunnen. De skal lyde hult. Tips til dagen før: Hell kokende vann over rosinene og la de stå i vannet til når du skal bake (ca. 1 time), hell da vannet av.