HOPP- boller med rosin og eple

Ca. 10–15 stykker

Du trenger:

  • 20g gjær
  • 2 dl vann
  • 100g rapsolje, for eksempel kaldpresset rapsolje
  • 1 1/2 dl melk
  • 1 ts mineral salt for eksempel Maldon sea salt
  • 1 eple uten skall, revet
  • 1 gulrot, revet
  • 1 dl rosiner
  • 2 dl havregryn
  • 6 dl sammalt hvete grov
  • 3 dl hvete mel

Framgangsmåte

  • Gjæren oppløses i vann. Tilsett de øvrige ingredienser. Hvis deigen er veldig klissete, tilsettes mere mel. Deigen heves på et lunt stedt i ca. 1 time.
  • Del deigen i 10-15 stykker, form de til boller, og etterhev i ca. 20 min. Pensle bollene med sammenpisket egg, og stek de i ca. 30 -35 min i 200˚C varm ovn. Kontroller at bollene er ferdig stekt ved å banke på bunnen. De skal lyde hult.
  • Tips til dagen før: Hell kokende vann over rosinene og la de stå i vannet til når du skal bake (ca. 1 time), hell da vannet av.

 

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284