HOPP- boller uten heving

Ca. 10–15 stykker

Du trenger

  • 4 ts bakepulver
  • 2 dl rapsolje, for eksempel kaldpresset rapsolje
  • 4 ½ dl melk
  • 1 revet gulrot
  • Presset saft av 1 appelsin, og gjerne revet appelsinskall hvis den er økologisk ellers utelates
  • 1 ts kardemomme
  • 25g honning, gjerne akasie honning
  • 450g sammalt hvete grov
  • 300g hvetemel
  • 1 egg til pensling

Framgangsmåte

  • Bland sammen olje og saften fra appelsinen.
  • Tilsett mel, melk og de øvrige ingredienser. Hvis deigen er veldig klissete, tilsettes mer mel.
  • Del deigen i cirka 10-15 stykker, og form til boller.
  • Pensle bollene med sammenpisket egg, og stek de i ca. 20 -25 min ved 200˚C varm ovn.

 

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284