Denne oppskriften gir ca. 25 pitabrød
Du trenger
- 5 dl vann
- 4 ss olje
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 pakke tørrgjær
- 2 dl havregryn, lettkokte
- 5 dl sammalt hvete, fin
- ca. 7 dl hvetemel
- Litt olje
- En tynn plastpose
Framgangsmåte
Deigen lages i barnehagen og tas ferdig med på tur. Den kan også brukes til pinnebrød eller stormkjøkkenbrød.
- Varm vannet til det er fingervarmt. Ha i olje, salt, sukker og tørrgjær.
- Tilsett havregryn og sammalt hvete, og rør godt.
- Ha i nesten alt hvetemelet og rør godt.
- Elter du deigen lenge, blir den lettere å jobbe med.
- Tilsett resten av melet om deigen er for løs.
- Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage deigen og elt til deigen slipper bakebollen.
- Ha litt olje på bakebordet og hendene.
- Ta deigen ut av bakebollen og kna den sammen.
- Ta litt olje i en tynn plastpose, legg deigen nedi posen og knyt den sammen i toppen.
- Deigen må få plass til å heve.
Kilde: Veiledningshefte, Fiskesprell - Sjømat i utekjøkkenet
Sist endret 21.09.2020 10:14