Pitabrød

Denne oppskriften gir ca. 25 pitabrød 

Du trenger 

  • 5 dl vann 
  • 4 ss olje 
  • 1 ts salt 
  • 1 ss sukker 
  • 1 pakke tørrgjær 
  • 2 dl havregryn, lettkokte 
  • 5 dl sammalt hvete, fin 
  • ca. 7 dl hvetemel 
  • Litt olje 
  • En tynn plastpose 

 

Framgangsmåte

Deigen lages i barnehagen og tas ferdig med på tur. Den kan også brukes til pinnebrød eller stormkjøkkenbrød. 

  • Varm vannet til det er fingervarmt. Ha i olje, salt, sukker og tørrgjær.
  • Tilsett havregryn og sammalt hvete, og rør godt.
  • Ha i nesten alt hvetemelet og rør godt.
  • Elter du deigen lenge, blir den lettere å jobbe med.
  • Tilsett resten av melet om deigen er for løs.
  • Bruk gjerne kjøkkenmaskin til å lage deigen og elt til deigen slipper bakebollen.
  • Ha litt olje på bakebordet og hendene.
  • Ta deigen ut av bakebollen og kna den sammen.
  • Ta litt olje i en tynn plastpose, legg deigen nedi posen og knyt den sammen i toppen.
  • Deigen må få plass til å heve.

 

Kilde: Veiledningshefte, Fiskesprell - Sjømat i utekjøkkenet 

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284