Havregrøt med frukt og bær
Lag deg en deilig havregrøt til frokost og putt oppi det du vil av frukt og bær. En sunnere og bedre start på dagen får du ikke. Opplysningskontoret for kruk og grønt (Frukt.no).
Dette trenger du for 4 porsjoner:
- 3 dl havregryn
- 1 dl hvetekli
- 1 l lettmelk
- 1 dl hasselnøtter
- 1 dl solsikkekjerner
- smak til med salt
- 1 stk eple
- 1 dl bringebær
Slik skal du gjøre:
Her kan du bruke den frukten og bærene du ønsker selv. Her har vi brukt eple og bringebær.
Bland havregryn, hvetekli og melk i en kjele. Kok opp og la grøten småkoke i ca. 5 minutter under omrøring.
Tilsett hakkede hasselnøtter og solsikkekjerner og smak grøten til med salt.
Skjær eplet i biter/båter, og fordel eplebiter og hele bringebær på toppen ved servering, eller ha frukt og bær i separate skåler, slik at alle kan forsyne seg selv.