HOPP- deig til pizzasnurrer, pizzaboller og piroger

 Ca. 10–15 stykker 

  • 20g gjær
  • 1 dl vann
  • 100g rapsolje, for eksempel kaldpresset rapsolje
  • ca. 4 dl vann
  • 1 egg
  • 2 gulrøtter revet
  • ½ ts mineral salt, for eksempel Maldon sea salt
  • 6 dl hvetemel
  • 3 dl rugmel fint                                                                     
  • 5 dl sammalt hvete grov                                            

Gjæren oppløses i vann. Tilsett de øvrige ingredienser. Hvis deigen er veldig klissete, tilsettes litt mer mel. Deigen heves på et lunt stedt i ca. 1 time eller mere.

Fyll: vegetar, kylling eller karbonadedeig

  • 1 løk, finhakkes
  • 1 fedd hvitløk, rives
  • 1 rød paprika, skjæres i terninger
  • 1 gulrot eller persillerot, rives
  • kylling eller karbonadedeig, eller uten kjøtt
  • 1 ts ingefær, ca. 1 -2 cm rives, kan unnlates
  • 1 ss tørket timian eller 2 ss frisk timian
  • 1 ss tørket basilikum eller 2 ss frisk basilikum
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 boks tomater, sil bort tomatsaften (kan brukes i suppe eller fryses ned til seinere bruk)

Topping: pensles med sammenpisket egg og dryss på revet mild ost (ca. 125 g i alt)

Stek løk og tilsett kjøttet til det er brunt (uten kjøtte stekes bare løk). Ha i grønnsaker, hvitløk, krydder og tomater og kok sausen ca. 5 min. Ta av gryten fra platen og la den avkjøles litt innen den brukes videre til pizzasnurrer, pizzaboller eller piroger.

Tips: Dere kan utelate kjøttet og bare ha i grønnsakene og krydder og ost på toppen.

HOPP- pizzasnurrer

Rull deigen ut til en stor tynn plate, ca. 35-40 cm. Tilsett fyllet og fordel den utover deigen. Deigen rulles så sammen og skjæres i snurrer ca 1 cm tykke skiver. Pensles med sammenpisket egg og fordel litt revet ost på toppen. Stekes i ca. 30-35 minutter i 200˚C varm ovn.

HOPP - pizzaboller

Del deigen i 10-15 kuler og trykk de til ca. 1 cm tykke sirkler. Fordel sirklene på bakeplate med bakepapir og stek de i forvarmet ovn ca 10 min ved 200˚C. Ta bollene ut og tilsett fyll og fordel revet ost på bollene. Stek videre ca. 20-25 min.

HOPP - piroger  

Del deigen i ca 10-15 kuler. Rull de ut til ca. ½ cm tykke sirkler. Fordel fyll i porsjoner midt på hver deigsirkel, samt litt revet ost på fyllet. Pensle deigsirklene med sammenpisket egg langs kantene. Press kantene sammen med en gaffel eller med fingrene. Legg pirogene på bakepapir på en bakeplate og pensle med sammenpisket egg på toppen samt dryss med sesamfrø. Stekes i ca. 30-35 minutter i 200˚C varm ovn.  

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284