Ostesmørbrød med tomat, mozzarella og urtepesto
Et klassisk, enkelt og smakfult smørbrød. Like godt både varmt og kalt. Bildet og oppskriften er fra opplysningskontoret for meieriprodukter https:/www.melk.no/
Detter trenger du cirka til 4 personer:
Urtepesto:
- 200 g frisk basilikum
- 200 g bladpersille , frisk
- 4 båt hvitløk
- 100 g solsikkekjerner
- cirka 3 dl olivenolje
- 100 g vellagret ost , finrevet
- salt og pepper
Urtepesto slik skal du gjøre:
- Plukk urtebladene fra stilken og finhakk hvitløken.
- Har alle ingredienser unntatt osten i en blender og bland alt til en grov masse i ca. 2 minutter.
- Tilsett finrevet vellagret ost og smak til med salt og pepper.
Ostesmørbrød:
4 skive grovt brød
4 stk mozzarella
4 stk tomat
Slik skal du gjøre videre:
- Smør et tynt lag urtepesto på brødskivene.
- Skjær tomat og mozzarella i tynne skiver og legg det lagvis på skiven.
- Stek i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter, til osten er gylden.
- Kokkens tips: Mozzarella smelter ikke på samme måte som vanlig gulost, den holder ofte på formen, men den blir myk og får en lett gylden farge.
- Serveres med pepper og urtepesto på toppen.