Ostesmørbrød med tomat, mozzarella og urtepesto

Et klassisk, enkelt og smakfult smørbrød. Like godt både varmt og kalt. Bildet og oppskriften er fra opplysningskontoret for meieriprodukter https:/www.melk.no/

Detter trenger du cirka til 4 personer:

Urtepesto:

  • 200 g frisk basilikum
  • 200 g bladpersille , frisk
  • 4 båt hvitløk
  • 100 g solsikkekjerner
  • cirka 3 dl olivenolje
  • 100 g vellagret ost , finrevet
  • salt og pepper

Urtepesto slik skal du gjøre:

  1. Plukk urtebladene fra stilken og finhakk hvitløken.
  2. Har alle ingredienser unntatt osten i en blender og bland alt til en grov masse i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett finrevet vellagret ost og smak til med salt og pepper.

Ostesmørbrød:

4 skive grovt brød
4 stk mozzarella
stk tomat
 
Slik skal du gjøre videre:
  1. Smør et tynt lag urtepesto på brødskivene. 
  2. Skjær tomat og mozzarella i tynne skiver og legg det lagvis på skiven.
  3. Stek i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter, til osten er gylden.
     
  4. Kokkens tips: Mozzarella smelter ikke på samme måte som vanlig gulost, den holder ofte på formen, men den blir myk og får en lett gylden farge. 
  5. Serveres med pepper og urtepesto på toppen.

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284