Grove lakseburgere

Dette trenger du til 10 barn: 

  • 1 kg laksefilet uten skinn og bein 
  • 2 ts salt 
  • 1 ts sitronpepper 
  • 1 ts chilipulver 
  • olje til steking 

TZATZIKI: 

  • 1 agurk 
  • 1 fedd hvitløk 
  • 1,5 dl gresk yoghurt (matyoghurt) 
  • 1 ts limesaft 
  • ¼ ts sukker 
  • ¼ ts salt 


TILBEHØR: pitabrød, gjerne grove 

 

SALAT

LAG LAKSEBURGERE: 

  1. Del laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.  
  2. Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv. 
  3. Bland laksen med salt og krydder og rør godt. 
  4. Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden. 
  5. Stek burgerne i olje på en steketakke eller bålwok i 2 minutter på hver side 


LAG TZATZIKI:

  1. Vask agurken. Del den i to og skrap ut det meste av de myke frøene inni agurken.
  2. Riv agurken grovt på et rivjern.
  3. Rens og finhakk hvitløken.
  4. Bland sammen agurk, hvitløk, yoghurt og limesaft.
  5. Smak til med salt og sukker.


TILBEHØR:

Vask, rens og del opp salaten. Server lakseburgerne i nystekte pitabrød sammen med salat og tzatziki. 

Kilde: Veiledningshefte: Sjømat i utekjøkkenet - helsedirektoratet 

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284