Dette trenger du til 10 barn:
- 1 kg laksefilet uten skinn og bein
- 2 ts salt
- 1 ts sitronpepper
- 1 ts chilipulver
- olje til steking
TZATZIKI:
- 1 agurk
- 1 fedd hvitløk
- 1,5 dl gresk yoghurt (matyoghurt)
- 1 ts limesaft
- ¼ ts sukker
- ¼ ts salt
TILBEHØR: pitabrød, gjerne grove
SALAT
LAG LAKSEBURGERE:
- Del laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.
- Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv.
- Bland laksen med salt og krydder og rør godt.
- Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden.
- Stek burgerne i olje på en steketakke eller bålwok i 2 minutter på hver side
LAG TZATZIKI:
- Vask agurken. Del den i to og skrap ut det meste av de myke frøene inni agurken.
- Riv agurken grovt på et rivjern.
- Rens og finhakk hvitløken.
- Bland sammen agurk, hvitløk, yoghurt og limesaft.
- Smak til med salt og sukker.
TILBEHØR:
Vask, rens og del opp salaten. Server lakseburgerne i nystekte pitabrød sammen med salat og tzatziki.
Kilde: Veiledningshefte: Sjømat i utekjøkkenet - helsedirektoratet
Sist endret 21.09.2020 09:58