Laksefilet med Røsti

Karljohansvern barnehage

 

I Karljohansvern barnehage (Brua) spises det gjerne laksefilet sammen med blomkål, brokkoli og gulrøtter og så lages det Røsti i tillegg.

 

4 porsjoner

  • 10 poteter
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss smør (steking)
  • 1/2 ss hakket bladpersille

Forvarm stekeovn til 200 °C.

  1. Skrell potet og riv dem grovt med et rivjern.
  2. Bruk hendene og klem væske ut av potetene. Tørk godt med kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper. 
  3. Stek røsti som en hel kake i en varm stakepanne (ca. 22 diameter) med smør. Snu den ved hjelp av et lokk eller en tallerken. 

Legg røstien over på et bakepapirkledd stekebrett og stek videre midt i stekeovn i ca. 10 minutter, til den har fått en gyllen og sprø overflate. Dryss over persille før servering. 

(Kilde: Matprat.no)

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284