Lettvint fiskegrateng med grønnsaker

Bassengbakken barnehage 

Dette er en enkel fiskegrateng som er rask å lage. Istedenfor å lage hvit saus, visper du sammen en eggestand og heller over fisken. Både hvit og rød fisk kan brukes, rå eller kokt. Man kan bruke rester av kokte grønnsaker eller frossen grønnsaksblanding.

Ca. 600-700 g kokt eller rå fisk

Ca. 1 kg kokte grønnsaker eller frossen grønnsaksblanding

Eggestand:

  • 6 egg
  • 4 ss hvetemel(Finax usøtet glutenfri melmix)
  • 7 dl melk
  • 1 ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ts revete muskatnøtt
  • 2-3 dl halvfet hvitost, revet

Ildfast form eller langpanne. I stekeovn: 200 grader på nederste rille i 20-30 minutter.

Fordel grønnsaker og fisk i en smurt langpanne eller stor ildfast form. Frosne grønnsaker kan brukes frosne. Visp sammen egg, hvetemel (glutenfri), melk, salt og krydder i en bolle. Hell eggeblandingen over grønnsakene og fisken. Strø revet ost på toppen. Stek retten til den er blitt litt brun oppå, ca 20 minutter. Bruker du frosne grønnsaker, må du beregne ca 30 minutter. Server med kokte poteter eller grovt brød.

(Kilde: Bra mat i barnehagen - helsedirektoratet)

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284