Risotto med reker

 

Dette trenger du til ti barn:

  • 1 stor boks reker, ca. 300 g
  • 3 gulrøtter
  • 4 stilker stangselleri
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 3 ts karri
  • 6 dl ris, gjerne fullkorn
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • ca. 10 dl vann
  • 2 dl frosne selskapserter
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Vask, rens og del gulrøtter, stangselleri og løk i små biter på størrelse med ertene.
  2. Rens og finhakk hvitløken.
  3. Varm olje i en kjele. Surr løk, hvitløk og karri i oljen til løken blir myk.
  4. Tilsett risen og la den surre i noen minutter.
  5. Knus buljongterningene og bland dem med 5 dl av vannet.
  6. Hell buljongen i risen og gi det hele et oppkok under omrøring.
  7. Tilsett gulrøttene, stangselleri og resten av vannet. Legg på lokk og la risottoen småkoke til alt vannet er trukket inn i risen, ca. 15 minutter.
  8. Tilsett ertene og rekene når risen er mør og alt vannet er borte. Vend ertene og rekene forsiktig inn i risottoen. Smak til med krydder og server.

Kilde: Veiledningshefte: Sjømat i utekjøkkenet - helsedirektoratet

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284