Dette trenger du til ti barn:
- 1 stor boks reker, ca. 300 g
- 3 gulrøtter
- 4 stilker stangselleri
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olje
- 3 ts karri
- 6 dl ris, gjerne fullkorn
- 2 terninger kyllingbuljong
- ca. 10 dl vann
- 2 dl frosne selskapserter
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Vask, rens og del gulrøtter, stangselleri og løk i små biter på størrelse med ertene.
- Rens og finhakk hvitløken.
- Varm olje i en kjele. Surr løk, hvitløk og karri i oljen til løken blir myk.
- Tilsett risen og la den surre i noen minutter.
- Knus buljongterningene og bland dem med 5 dl av vannet.
- Hell buljongen i risen og gi det hele et oppkok under omrøring.
- Tilsett gulrøttene, stangselleri og resten av vannet. Legg på lokk og la risottoen småkoke til alt vannet er trukket inn i risen, ca. 15 minutter.
- Tilsett ertene og rekene når risen er mør og alt vannet er borte. Vend ertene og rekene forsiktig inn i risottoen. Smak til med krydder og server.
Kilde: Veiledningshefte: Sjømat i utekjøkkenet - helsedirektoratet
Sist endret 09.01.2019 15:36