Gresskarsuppe

Åsgårdstrand barnehage 

Gulrøtter kan brukes istedenfor gresskar. En voksen må skjære gresskaret i mindre deler før barna tar over. Frys ned ingefær som dere har til overs. Fersk ingefær holder seg godt i fryseren og er enkelt å rive mens den enda er frossen.

  • 1 l kraft
  • 500 gr gresskar
  • 1 potet
  • 1 løk
  • 1 - 2 ts finrevet fersk ingefær
  • 1 appelsin
  • saft av 1 lime
  • salt, pepper
  • finrevet limeskall
  • cremè fraîche

Skrell og skjær gresskarkjøtt og poteter i terninger. Rens og grovhakk løk, riv ingefær på rivjern. Kok opp kraften og ha i grønnsakene. La alt koke til grønnsakene er møre.

Tilsett en skrelt appelsin og mos alt med stavmikser eller hurtigmikser. Ha i saften av en lime og smak til med salt og pepper.

Server suppen med en klatt cremè fraîche på toppen og ev. litt finrevet limeskall. Dere kan også ha i 1/2 til 1 dl fløte, men det gjør ikke nødvendigvis suppen bedre.

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284