Åsgårdstrand barnehage
Gulrøtter kan brukes istedenfor gresskar. En voksen må skjære gresskaret i mindre deler før barna tar over. Frys ned ingefær som dere har til overs. Fersk ingefær holder seg godt i fryseren og er enkelt å rive mens den enda er frossen.
-
1 l kraft
-
500 gr gresskar
-
1 potet
-
1 løk
-
1 - 2 ts finrevet fersk ingefær
-
1 appelsin
-
saft av 1 lime
-
salt, pepper
-
finrevet limeskall
-
cremè fraîche
Skrell og skjær gresskarkjøtt og poteter i terninger. Rens og grovhakk løk, riv ingefær på rivjern. Kok opp kraften og ha i grønnsakene. La alt koke til grønnsakene er møre.
Tilsett en skrelt appelsin og mos alt med stavmikser eller hurtigmikser. Ha i saften av en lime og smak til med salt og pepper.
Server suppen med en klatt cremè fraîche på toppen og ev. litt finrevet limeskall. Dere kan også ha i 1/2 til 1 dl fløte, men det gjør ikke nødvendigvis suppen bedre.
Sist endret 20.02.2018 10:48