Det er en grunnleggende regel for å få skikkelige gode supper og gryter og det er at løken får smelte, lenge, lenge i gryten. Den skal ikke bli brun, men helt myk - da får du frem den søte gode smaken.
Denne suppen er beregnet til ca. 10 personer.
Ingredienser:
- 2 gule løk
- 1 kg. gulrot
- 1 fingertommel ingefær
- Olivenolje
- 4 fedd hvitløk
- 2 dl. røde linser
- 1 - 2 buljongterninger
- En boks kokosmelk
- 2 liter vann
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk løk, ingefær og hvitløk hver for seg. Hvis gulrøttene er økologiske trengs de bare å skylles og skjær dem i passe store biter, de trenger ikke finhakkes fordi de skal kjøres med stavmikser når de er kokt møre.
La løken surre lenge på lav varme, minst 10 minutter, slik at den blir myk og søt. Ha i ingefær og hvitløk og la surre et par minutter. Ha så i gulrøtter, linser og buljong og 1 liter vann.
Rør sammen og kok opp. La småkoke i ca. 25 minutter eller til gulrøttene og linsene er møre. Kjør med stavmikser og ha i kokosmelk. Kok opp og smak til med salt og pepper og sped suppen med vann hvis den blir for tykk.
Prøv gjerne suppen med gresskar istedenfor gulrot.