Tomatsuppe

Tomatsuppe - Bassengbakken barnehage

 Bassengbakken barnehage liker følgende tomatsuppe kjempegodt! 

(Dette er en oppskrift ganget med 5)

  • 10 stk. løk, hakket
  • 10 fedd hvitløk, hakket
  • 12 ss olje
  • 2,5 dl hvetemel
  • 10 stk. bokser hermetiske tomater, hakkede
  • 6 l vann
  • 10 stk. buljongterninger
  • 5 krm pepper
  • 5 ts tørket basilikum
  • 5 dl melk eller matfløte
  • EGG: 50
  • Makaroni: 2000 gr

Tomatsuppe - Borre barnehage

Denne tomatsuppen er Borre idrettsbarnehages favoritt, inspirert fra Matprat.no

4 porsjoner x 15 (cirka 40 barn)

  • 4 stk. egg
  • 1⁄2 stk. løk  (8 stk. løk)
  • 1 båt finhakket hvitløk (cirka 15 fedd)
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 2 ss tomatpuré (4 glass a 200 gr)
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (15 bokser)
  • 4 dl vann x 15 , 6 l
  • 1 stk. grønnsaksbuljong (terning) (15 stk.)
  • 1⁄2 ss sukker
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • Spe med fløte evt. soyamelk
  • Smakes til m/sitron
  1. Kok egg i 10 minutter. Avkjøl i kaldt vann og skrell dem.
  2. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje.
  3. Tilsett tomatpuré, og la det surre ett minutt. Ha deretter i hakket tomat, vann, buljong og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser. Tilsett hakket basilikum og smak til med salt og pepper.

Server suppen med kokte egg.

Tomatsuppe - Åsgårdstrand barnehage

Hjemmelaget tomatsuppe fra helsedirektoratets oppskriftsboka "Bra mat i barnehagen" er en slager i Åsgårdstrand barnehage.

(10 porsjoner, ganger oppskriften med 4 - de er 13 barn, da er det akkurat nok suppe)

  • 2 løk, hakket (8 stk.)
  • 2 fedd hvitløk, hakket  (8 stk.)
  • 2-3 ss olje (8 ss)
  • ½ dl hvetemel (4 dl)
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede (8 bokser)
  • 1,2 l vann (2 l)
  • 2 buljongterninger (8 terninger)
  • 1 krm pepper (4)
  • 1 ts tørket basilikum (4)
  • 1 dl melk eller matfløte (kan sløyfes) (4 dl)

Varm oljen i en kjele og tilsett hakket løk og hvitløk. La det surre til det blir mykt og blankt, ikke brunt. Løft kjelen til side og bland hvetemelet godt sammen med løken. Tilsett tomater, vann og buljongterning og kok opp. La suppen koke 5-10 minutter.

Mos suppen med en stavmikser til den blir jevn og glatt. Smak til med pepper og tørket basilikum. Tilsett melk eller matfløte hvis du ønsker en litt mildere tomatsuppe. Kok opp under omrøring.

Tomatsuppe - Sommerfugl familiebarnehage

Denne suppa har slått an i vår lille barnehage (4 porsjoner). Den passer også for de som ikke tåler melk, da kan man bare erstatte smør med rapsolje.

  • 2 bokser økologiske hakkede tomater
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 4 ss kokoskrem (eller fløte)
  • 4 dl vann og buljongterning med grønnsakssmak
  • 2 ss tørket basilikum
  • Smak til med havsalt, paprika og ingefærkrydder.
  • Røde linser/egg
  1. Skjær opp løk og hvitløk og stek i smør til løken er blank
  2. Kok opp vann og buljong og ha i tomatene og løken
  3. Ha i krydder og la småkoke i 7 minutter
  4. Ta kjelen av varmen og bruk stavmikser til suppen er glatt.
  5. Tilsett kokoskrem (det hvite, faste på toppen av boksen)
  6. Ha i en boks kokte linser, eller egg.

Linser gjør suppa litt fastere for de minste å spise, og suppa kan også stavmikses etter at linser er tatt i, for en jevnere konsistens. Linsene/egg gir proteiner i suppa og gjør den mer mettende.

Kan også serveres rundstykker til.

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284