Pasta Bolognese

En klassisk bolognesesaus inneholder rikelig med findelte grønnsaker. Dette er en smart måte å få barna til å spise grønnsaker. Sausen kan lages både med og uten kjøtt. Server med nykokt fullkornspasta og grovt brød

  • 700 g fullkornspasta (skruer eller penne)

Bolognesesaus:

  • 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig av
  • kylling eller svin
  • 4 ss olje
  • 300 g sellerirot, grovt revet
  • 6 gulrøtter, grovt revet
  • 2­3 løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 ts oregano eller timian
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Skyll, rens og del opp grønnsakene. Varm oljen i en kjele. Tilsett karbonade- eller kjøttdeig. Gni den med en gaffel slik at den blir findelt. Stek til alt kjøttet har skiftet farge. Tilsett finhakket løk og eventuelt hvitløk og surr til løken blir myk og blank.
Bland inn grønnsakene, hermetiske tomater, krydder og salt og kok opp. La alt småkoke 10-15 minutter. Dersom sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Slå av vannet og rør inn et par spiseskjeer olje slik at pastaen ikke kleber seg sammen ved servering.

(Kilde: Bra mat i barnehagen - helsedirektoratet)

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284