Les som PDF:
Skolekretsgrenser - praktisering av regelverket (PDF, 763 kB)
Forskrift om skolekretsgrenser anvendes i følgende situasjoner: Tildeling av skoleplass i 1.klasse Barn som skal starte i 1.klasse tildeles skoleplass ut ifra bostedsadresse i Folkeregistrert. Skoletilhørigheten er uavhengig av hvilken barnehage barnet går i. Tildeling av skoleplass i 8.klassse Ungdommer som skal starte i 8.klasse tildeles plass på den ungdomsskolen de hører til ut ifra Folkeregisteret adresse. I all hovedsak går elever i Åsgårdstrand og på Skoppum til Borre ungdomsskole, mens elever på Nykirke går på Orerønningen ungdomsskole. Elevene på Granly, Sentrum, Nordskogen og Lillås fordeles mellom de tre ungdomsskolene i kommunen. Elever på Sentrum begynner i hovedsak på Holtan, mens de fleste elever fra Lillås begynner på Orerønningen.
Når barn i grunnskolealder flytter inn i kommunen
Barn og ungdom som flytter til Horten kommune, vil tildeles plass på sin nærskole. Når barn i grunnskolealder flytter innad i kommunen Dersom man flytter ut av skolekretsen, vil dette normalt medføre at eleven bytter skole. For øvrig gjelder:
• Barn som har søsken som er elever i Hortenskolen, vil alltid få tilbud om plass på samme skole
• Elever som går i 7. eller 10.trinn får fullføre skolegangen på samme skole dersom eleven/foresatte ønsker det
• Ved planlagt flytting som påvirker skoletilhørighet, kan kjøps-/leiekontrakt legges frem slik at ny adresse kan hensyntas ved tildeling av skoleplass
Dersom du ønsker skoleplass ved en annen skole enn nærskolen, må du sende søknad til rektor ved den skolen der du ønsker plass. Søknaden må begrunnes.
8. oktober 21 2
Rutine for behandling av søknad om skolebytte Saksgangen i søknader om skolebytte er slik:
1. Søknaden behandles av rektor på mottagende skole.
a. Det gjennomføres møte med foresatte/elev
b. Det samhandles med avgiverskole
c. Det innhentes eventuelt ytterligere informasjon. Dette kan kreve samtykke
d. Det fattes enkeltvedtak etter Forvaltningsloven
2. En eventuell klage på rektors vedtak behandles av skoleadministrasjonen som gjør en ny vurdering av saken.
a. Skoleadministrasjonen gjennomfører et møte med foresatte/elev
b. Skoleadministrasjonen fatter vedtak i saken
c. Dersom rektors vedtak opprettholdes, sender skoleadministrasjonen saken over til Statsforvalteren for endelig avgjørelse.
Det skal tungtveiende pedagogiske eller sosiale årsaker til for å få innvilget dispensasjon fra skolekretsgrensene. Dokumentasjon fra for eksempel fastlege, PPT eller BUPA vil kunne understøtte søknaden. Det avholdes et møte mellom rektor og foresatte før rektor avgjør søknaden om skolebytte. Dette for å sikre at begge parter har tilstrekkelig informasjon om saken. Når rektor avgjør slike søknader, vil det gjøres en helhetlig vurdering av forhold omkring barnets beste, samt av mer overordnede forhold knyttet til læringsmiljø og kvalitet på opplæringen, skolens kapasitet og hensynet til likebehandling av innbyggerne.