Kontroll av taknedløp

Sommeren 2024 blir det utført kontroll av taknedløp i Horten. Takvann skal ikke ledes ut til det kommunale ledningsnettet, men håndteres på egen eiendom.

Kontroll av taknedløp på din eiendom

Dersom vi har kontrollert taknedløpene på din eiendom og du har taknedløp som går ned i bakken, vil du i etterkant av kontrollen få en sms med følgende informasjon:

"Dette er en melding fra Horten kommune:
Det er utført kontroll av ditt taknedløp. 
Din eiendom er registrert med taknedløp som går ned i bakken. Mange slike taknedløp leder takvann direkte til kommunale ledninger. Dersom annen løsning ikke er omsøkt og godkjent krever vi at takvann håndteres på egen eiendom. Ved nedbørsperioder oppleves overbelastning av kommunalt ledningsnett, som fører til uønsket utslipp av urenset avløpsvann til sjø. I tillegg fører store vannmengder til økte kostnader og kommunale gebyrer. Frakobling av taknedløp fører til færre episoder med utslipp, og en renere fjord.  
Informasjonsbrosjyre skal være levert i postkasse, og mer informasjon finnes på kommunens hjemmesider".

Les informasjonsbrosjyre om frakobling av taknedløp (PDF, 2 MB).

Slik går du frem for å koble av taknedløpet:

  1. Kapp taknedløpet og sett på et utkast, som fås kjøpt hos byggevarehandlere
  2. Røret som går ned i bakken plugges igjen med et passende lokk for å hindre at avløpsledningen tettes til
  3. Pass på at vannet kommer langt nok ut fra husveggen, for å unngå at det renner ned langs veggen og inn i kjelleren. Vanlig nedløpsrør, nedløpsforlenger, fleksibel slange eller regnvannspreder kan benyttes.

Tips! Plassering av en eller flere steiner under taknedløpet kan hindre vannet i å grave.

Dokumentasjon på tilkobling av taknedløp

Informasjon om hvordan taknedløp er koblet, ønskes innsendt skriftlig med bildedokumentasjon til våre sommerstudenter Torstein Guttormsen på: torstein.guttormsen@horten.kommune.no eller Erik Landsperg på: erik.landsperg@horten.kommune.no innen 14. august 2024, hvis taknedløp ikke ledes til kommunalt nett. Etter 14. august 2024 kan man sende dokumentasjon til: postmottak@horten.kommune.no. Merk e-posten med taknedløp. 

Har du spørsmål om kontroll av taknedløp?

Da kan du kontakte Torstein Guttormsen på torstein.guttormsen@horten.kommune.no eller Erik Landsperg på erik.landsperg@horten.kommune.no

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284