Meråpent Bibliotek stenges over helgen

– Vi vil at folk og ansatte skal føle seg trygge på Biblioteket, og akkurat nå gjør de ikke det. Derfor ser vi oss nødt til å stenge Meråpent i noen dager, sier Kommunalsjef for Kultur og Samfunnsutvikling, Katja Buen. 

Meråpent Bibliotek, tjenesten som tilbyr hele Hortens befolkning en møteplass med utvidede åpningstider på biblioteket fra tidlig morgen til sent på kveld, er utsatt for bråk, trusler og utrygghet for både ansatte og andre besøkende. Utfordringen er at en gjeng med ungdommer sniker seg inn på kveldstid og skaper uro.  

– Alle er hjertelig velkomne til Meråpent bibliotek. Biblioteket skal være en utvidet møteplass – også for ungdom. Dessverre har det vært episoder nå som gjør at ansatte og andre som bruker biblioteket ikke har følt seg trygge. Alle som bruker biblioteket skal oppleve at dette er en hyggelig og trygg plass å være, sier Biblioteksjef Heidi Andreassen.  

Planen nå er å stenge i noen dager for å finne nye løsninger som kan bedre forholdene for alle, både i forhold til generell trivsel – og for sikkerheten.  

Nye tiltak

Sist biblioteket hadde en liknende utfordring, resulterte dette i tiltak hvor Biblioteket satte inn securitasvakter for å trygge sikkerheten. Etter dette tiltaket har man opplevd en rolig og fin sommer, uten store hendelser eller ubehagelige opplevelser. Det er nå på sensommeren at utfordringene har tatt seg opp igjen, og situasjonen har blitt så prekær at Biblioteket ser seg nødt til å sette i gang flere tiltak.  

– Vi må kanskje vurdere andre åpningstider og aldersgrenser.  Det aller beste hadde vært om vi var flere voksne som kunne passe på ungdommene våre. Dette er et fint tilbud for alle som gir folk muligheter til å bruke biblioteket utenfor åpningstid, og det er og må være basert på tillitt, sier biblioteksjefen.  

Sikkerheten er viktigst  

Meråpent bibliotek blir i dag brukt av familier, studenter og andre som vil benytte seg av bibliotekets tjenester som bøker, aviser og PC-er.  

– Dessverre er det noen få som nå ødelegger for de som ønsker å benytte seg av tilbudet. Meråpent bibliotek er et fantastisk tilbud vi gjerne vil fortsette med, avslutter Kommunalsjef Katja Buen.  

Meråpent Bibliotek åpner igjen på mandag. 

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284