OPPDATERT 4. mai 2023: Informasjon om barnehagesaken i media

Varselstrekant - Klikk for stort bilde

Etter å har snakket med vitner på stedet, ansatte i barnehagen, flere av foreldrene til barna i barnehagen, og barnet det gjaldt, er «lokkesaken» nedskalert i alvorlighetsgrad.

Politiet etterforsker nå saken som «Hensynsløs adferd» og ikke en lokkesak, som tidligere skrevet.

Flere medier har i tillegg omtalt hendelsen som et kidnappingsforsøk, men det er altså ingen ting som tyder på dette, melder politiet.

Kommunalsjef, barnehagesjef, kommunedirektør og kriseteam har besøkt barnehagen i dag tidlig. I løpet av dagen skal både personalet og foreldre i barnehagen i møte med både ledelse og kriseteam. 

- Selv om denne situasjonen ser ut til å være langt mindre alvorlig enn først antatt, er det forståelig at en del nå føler på frykt av hva de har sett og lest i media. Frykten er like reell selv om situasjonen ikke er det. Vårt fokus er derfor fortsatt å trygge barn, foresatte og ansatte. Å bidra til at barn som går i barnehage får en god barndom preget av trivsel, vennskap og lek, er noe vi jobber med hver dag. Det er viktig for oss å sette inn de ressursene vi har, i tillegg til god dialog med politiet, forteller kommunalsjef for oppvekst i Horten kommune, Jan Einar Bruun.

UTDATERT: Pressemelding 3. mai 2023:

En svært alvorlig hendelse har i dag skjedd i en av kommunens barnehager. Noen forsøkte angivelig og heldigvis uten hell, å lokke et av barna våre med seg.

I likhet med dere foresatte, ansatte, barn og andre innbyggere i kommunen, er vi både skremt og opprørt av det vi får høre.  

Heldigvis gikk det bra, men det er helt forståelig og helt naturlig å sitte igjen med både frykt og mange spørsmål etter noe slikt har skjedd.  

Vi ber om forståelse for at vi på nåværende tidspunkt ikke kan fortelle mer enn det dere allerede har lest. Både av hensyn til etterforskning og av hensynet til personvern. Vær likevel trygge på at vi tar denne hendelsen på aller største alvor, og fra i morgen setter vi inn ekstra sikkerhetstiltak i utetiden i alle kommunale barnehager.  

Vi samarbeider også godt med politiet, som nå er i ferd med å kartlegge hva som har skjedd. 

Har du sett noe?

Politiet ser etter to yngre menn som de ønsker kontakt med i saken.. Ved å tipse politiet om noe kriminelt som du vet har skjedd eller kan komme til å skje, bidrar du til å forebygge at liknende skjer igjen.Du kan tipse politet via deres hjemmesider. 

Kontakt

  • Horten Kommune
    Postboks 10,
    3191 HORTEN
  • Besøk
    Teatergata 11
    3187 HORTEN
  • Telefon
    33 08 50 00
  • E-post
    postmottak@horten.kommune.no
  • Åpningstider
    Hverdager kl. 08.00-15.00,
    onsdager kl. 08.00-14.00
  • Organisasjonsnummer
    964 951 284